Bekämpa rasism på din skola med univleaks.net!

5 mars, 2015

Univleaks

Vänsterns Studentförbund i Malmö har lanserat univleaks.net. Ett konkret verktyg mot rasism på högskolan, där du kan dela med dig av dina erfarenheter av lärare, undervisning och strukturer på din skola. Ta tillbaka akademin från rasismen, högskolan ska bli vår!

”Hej, Felicia Mulinari från VSF Malmö, som just nu dragit igång en kampanj mot rasism på högskolan genom sidan univleaks.net!

Vad är univleaks.net?

”Univleaks.net är en del av Vänsterns studentförbund arbete mot rasism på högskolor och universitet. Det är en blogg med en tips-funktion för att anmäla rasism inom högskolan. Tipsen hanteras anonymt. När vi får in anmälningar/tips kan informationen publiceras på bloggen. Det är ett sätt att synliggöra och medvetandegöra kring hur rasismen tar uttryck, och att på så sätt också få in ännu fler tips om folks erfarenheter. Det är också ett sätt att engagera folk i den antirasistiska kampen.”

Varför har ni startat kampanjen?

”Vi vill synliggöra den strukturella rasismen i samhället och hur den tar sig uttryck på högskolor och universitet. En studie från Malmö högskola menar att var tionde student har upplevt hat och diskriminering, ofta baserat på kultur, etnicitet och/eller ras. Vi vill visa att rasifierade och antirasister inte är ensamma och att vi kan bekämpa rasismen, om vi arbetar tillsammans. Universitetsvärlden har en mörk historia av rasbiologi, kolonialism och fungerar även idag som en ideologisk möjliggörare för förtryckande system. Det vill vi lyfta fram till ljuset och konfrontera. Det är vår skyldighet som socialister och antirasister att kritisk angripa den kunskap som produceras inom akademin som gynnar rasismen, fascismen och makten.”

Vad händer nu?

Vänsterns studentförbunds antirasistiska arbete ska leda till verklig skillnad för studenter. Vi kommer att använda informationen på univleaks.net för att konfrontera ansvariga lärare och personal på universitetet för att få till förändring. Under våren kommer vi anordna en workshop om härskartekniker och rasism och hur de bemöts för att stärka antirasistiska och rasifierade studenter. Vi kommer arbeta för att bygga en antirasistisk rörelse och opinion inom högskolan. Rasismen och fascismen växer, den vill vi krossa. På gatorna, i klassrummen och i tanken.”

Läs mer:

Filed under: Antirasism,Studentkamp

Kommentera

(måste anges)

(måste anges), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.


Bli medlem

Är du intresserad av att bli medlem eller få mer information? Läs mer om att bli medlem !

Adress

Vänsterns studentförbund
Kungsgatan 84
Box 12660
112 93 Stockholm

Bankgiro

Bankgironummer: 772-1202

Sommarkurs

Varje sommar ordnar VSF en studiemedelsberättigad sommarkurs i samarbete med Kvarnby folkhögskola. Läs mer på Sommarkursen!

Vår egen tidning Pergite

Har en egen hemsida som du hittar här

Senaste inläggen

Arkiv

Våra vänner