Stöd Ship to Gaza!

31 maj, 2010

Det är med bestörtning, ilska och sorg jag tagit del av uppgifterna som säger att den israeliska militären har mördat några av de fredsaktivister som ville föra in mat, mediciner och andra förnödenheter till de civila människor som orättfärdigt är inlåsta i Gaza. En del uppgifter tyder på att de militära insatserna mot de civila båtarna skett på internationellt vatten. Det är ofattbart att förstå att det kan vara så att den israeliska militären mördat EU-medborgare på internationellt vatten. De brottsliga gärningarna måste genast utredas och det ansvariga ställas till svars inför domstol.

Varje gång Israel skämmer ut sig inför omvärlden påpekar vi att de inte är vilket land som helst, men nu är det tydligare än någon gång tidigare. I förrgår i en diskussion med några av mina vänner sa jag att vad som än händer så vill vi inte ha några martyrer för att den israeliska apartheidstaten viker sig inte. De kan skjuta ihjäl barn, bomba kvinnor och ödelägga städer utan att bry sig, utan att visa ånger och framförallt utan att visa något som helst tecken på att man är beredd att avsluta den folkrättsvidriga ockupationen.

Carl Bildt har kallat upp den israeliska ambassadören för en ”förklaring”. Det är bra men frågan är om vi inte kommit till den punkt då det är dags att säga till israelerna på ambassaden i Stockholm: packa era väskor om tjugo fyra timmar ska ni vara ute ur landet.

Moderata ungdomsförbundets ordförande har under dagen uttryckt att de militära insatserna mot de civila båtarna är en seger för Gaza. Jag känner inte att jag har någon anledning att kommentera uttalandet utan låter bara påminna om att samma ungdomsförbund också hade en minst sagt märklig inställning till apartheiden i Sydafrika.  Ungmoderaterna är inte att lita på när det gäller kampen emot rasistiska förtryckarstater.

Vi i VSF kräver en akademisk bojkott av Israel men vill samtidigt se samordnande internationella bojkotter likt dem mot Sydafrika. Det känns bra att de rödgröna har formulerat en skarp gemensam politik gentemot Israel. Nu fattas bara att kalla saker vid dess rätta namn.

Runt om i landet anordnas demonstrationer till stöd för de dödade och skadade. Givetvis finns vi med i dem.

Mikael Pettersson

Här finns en lista över manifestationer som äger rum idag 31 maj.
Listan uppdateras kontinuerligt.
Borås – Stora torget kl. 18.00

Falun – Geislerska parken kl. 16.30

Gävle – Rådhustorget kl. 17.00 (OBS: 1 juni)

Göteborg – Gustav Adolfs torg kl. 18.00

Halmstad – Stora torget kl. 17.00

Helsingborg – Gustav Adolfs torg kl. 18.00

Jönköping – Rådhusparken kl. 18.00

Karlstad – Stora torget kl. 18.00

Lund – utanför universitetshuset kl. 15.15

Malmö – Gustav Adolfs torg kl. 18.00

Stockholm – Sergels torg kl. 18.00

Umeå – Rådhustorget kl. 18.00

Uppsala – Stora torget kl. 17.00

Västerås – Sigmatorget kl. 18.00

Växjö – Speakers corner kl. 17.30 (OBS: 1 juni)

Örebro – Våghustorget kl. 19.30

Östersund – Stortorget kl. 18.00

Filed under: Internationellt

Kommentera

(måste anges)

(måste anges), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.


Bli medlem

Är du intresserad av att bli medlem eller få mer information? Läs mer om att bli medlem !

Adress

Vänsterns studentförbund
Kungsgatan 84
Box 12660
112 93 Stockholm

Bankgiro

Bankgironummer: 772-1202

Sommarkurs

Varje sommar ordnar VSF en studiemedelsberättigad sommarkurs i samarbete med Kvarnby folkhögskola. Läs mer på Sommarkursen!

Vår egen tidning Pergite

Har en egen hemsida som du hittar här

Senaste inläggen

Arkiv

Våra vänner