Ställ Bush inför rätta

10 april, 2010

Nu har det framkommit ytterligare uppgifter om att George W Bush kände till att många Guantanamofångar var oskyldiga men vägrade att släppa dem av politiska skäl. Uppgifterna kommer från en pensionerad överste som varit rådgivare åt presidenten. Under Bushs år vid makten har de mänskliga rättigheterna blivit starkt kränkta i ”kriget emot mot terrorismen” då tortyren kommit tillbaka och grundläggande principer för rättstaten åsidosatts.

”De nya uppgifterna stärker min övertygelse om att George W Bush och hans stab borde utredas och ställas till svars inför en domstol för sina handlingar. Det är inte bara amerikansk utan även internationell rätt som blivit kränkt. Det är därför ytterst beklagligt att USA inte velat acceptera den internationella brottmålsdomstolen. Staten Sverige har ett ansvar för det utredningsarbetet för brotten då även en svensk medborgare blivit utsatt för folkrättsbrott av den amerikanska staten” säger Mikael Pettersson tf ordförande för Vänsterns studentförbund.

Filed under: Internationellt

Kommentera

(måste anges)

(måste anges), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.


Bli medlem

Är du intresserad av att bli medlem eller få mer information? Läs mer om att bli medlem !

Adress

Vänsterns studentförbund
Kungsgatan 84
Box 12660
112 93 Stockholm

Bankgiro

Bankgironummer: 772-1202

Sommarkurs

Varje sommar ordnar VSF en studiemedelsberättigad sommarkurs i samarbete med Kvarnby folkhögskola. Läs mer på Sommarkursen!

Vår egen tidning Pergite

Har en egen hemsida som du hittar här

Senaste inläggen

Arkiv

Våra vänner